Portfolio | Proiect modernizare cladire existent si infiintare centru de formare personal, 2013

Proiect modernizare cladire existent si infiintare centru de formare personal, 2013


  • 27 Jul


  • sorina

Locație: sediu IPSO Mogoșoaia, județul Ilfov, România

An: 2013

Stadiu: construit

Buget: max 1.25 m e

Input:

S-a dorit modernizarea sediului existent prin extinderea suprafeței de birouri de la 340 mp la necesarul de aproximativ 1800 mp între axele D-I.

Amprenta la sol a clădirii a trebuit respectată prin urmare a fost nevoie de reconfigurarea zonelor de depozitare si atelier pentru crearea de noi spații de birouri proprii fiecarui departament.

S-a dorit, de asemenea, înlocuirea fațadelor și a învelitorii deteriorate în zona atelierului și depozitului, construirea unui centru de formare personal într-o clădire anexă și reamenajarea peisageră a întregului ansamblu industrial.

Output:

Structura principală a halei este metalică din cadre cu secțiune variabilă; asupra acestei structuri s-a intervenit în diferite etape de extindere a halei inițiale. Pentru intervenția majoră de care este nevoie pentru îndeplinirea temei s-a ajuns, dupa expertize specializate, la decizia de a demonta parte din hala existentă și plombarea zonei cu o structură nouă din cadre de BA, structură ce va acomoda noua clădire de birouri.

Dificultatea compoziției planimetrice a constat în respectarea cerințelor specifice de funcționare a fiecărui spațiu cu accent pe funcționalitate și justificare economică.

Ventilarea și iluminarea naturală a majorității spațiilor a constituit un aspect important ce a dus la amplasarea unei curți interioare centrale. Astfel, designul interior pune accent pe ierarhizarea concentrică a spațiilor în jurul acestei curții de lumina și pe o comunicare vizuală între aceste spații permisă de compartimentarile de sticlă.

Mai mult, pentru o fructificare sporită a spațiului s-a ales a se ieși cu etajului în consolă, lucru ce rupe rectangularitatea volumului principal. Clădirea de birouri își câștigă individualitatea în raport cu volumul vechi, tehnic adiacent.

Cu fațade de un alb curat pus în evidență de suprafețe de sticlă generoase accesorizate cu parasolare în zonele expuse soarelui, exteriorul reflecta programul specific și răspunde cerințelor de reprezentativitate, seriozitate și actualitate adecvate arhitecturii unui sediu central.