Portfolio | Proiect modernizare cladire existent si infiintare centru de formare personal

Proiect modernizare cladire existent si infiintare centru de formare personal


  • 27 Jul


  • sorina

Locatie: sediu IPSO Mogosoaia, judetul Ilfov, Romania

An: 2013

Stadiu: in constructie

Buget: max 1.25 m e

Input:

S-a dorit modernizarea sediului existent prin extinderea suprafetei de birouri de la 340 mp la necesarul de apriximativ 1800 mp intre axele D-I.

Amprenta la sol a cladirii s-a dorit respectata prin urmare a fost nevoie de reconfigurarea zonelor de depozitare si atelier si de crearea de noi spatii de birouri proprii fiecarui departament.

S-a dorit, de asemenea, inlocuirea fatadelor si a invelitorii deteriorate in zona atelierului si depozitului, construirea unui centru de formare personal intr-o cladire anexa si reamenajarea peisagera a intregului ansamblu industrial.

Output:

Structura principala a halei este metalica din cadre cu sectiune variabila; asupra acestei structuri s-a intervenit in diferite etape de extindere a halei initiale. Pentru interventia majora de care este nevoie pentru indeplinirea temei s-a ajuns, dupa expertize specializate, la decizia de a demonta parte din hala existenta si plombarea zonei cu o structura noua din cadre de BA, structura ce va acomoda noua cladire de birouri.

Dificultatea compozitiei planimetrice a constat in respectarea cerintelor specifice de functionare a fiecarui spatiu cu accent pe functionalitate si justificare economica.

Ventilarea si iluminarea naturala a majoritatii spatiilor a constituit un aspect problematic ce a dus la amplasarea unei curti interioare centrale. Astfel, designul interior pune accent pe ierarhizarea concentrica a spatiilor in jurul acestei curtii de lumina si pe o comunicare vizuala intre aceste spatii permisa de compartimentarile de sticla.

Mai mult, pentru o fructificare sporita a spatiului s-a ales a se iesi cu etajului in consola, lucru ce rupe rectangularitatea volumului principal. Cladirea de birouri isi castiga individualitatea in raport cu volumul vechi, tehnic adiacent.

Cu fatade de un alb curat pus in evidenta de suprafete de sticla generoase accesorizate cu parasolare in zonele expuse soarelui, exteriorul reflecta programul specific si raspunde cerintelor de reprezentativitate, seriozitate si actualitate adecvate arhitecturii unui sediu central.