Portfolio | Casa Tudosie

Casa Tudosie


  • 27 Jul


  • sorina

Locatie: comuna Bujoreni, judetul Valcea, Romania

Anul: 2012

Suprafata construita desfasurata totala: 357,2 mp

 

Input:

Clientul si-a dorit o casa care se desfasoara pe un singur nivel cu functiunile tehnice la subsol si o constructie anexa pentru garaj.

Forma foarte regulata si acoperisul in 4 ape au fost de asemenea parte din cerinte. Particular proiectului mai este si necesitatea adaptarii casei comfortului persoanelor cu disabilitati.

Buget: 50 000 e

Output:

Focusul se indreapta spre calitatea spatiului interior: minimalizarea circulatiilor, ierarhizarea si conectarea fireasca a functiunilor, aerisirea si iluminarea naturala a spatiilor.

Accentul este pus pe spatiul de leisure – livingul; pozitionat in centrul casei acesta este nucleul locuintei – un open space din care se pot accesa toate celelalte spatii fara a deranja insa activitatea ce o acomodeaza. Avand acces direct catre terasa generoasa , in perioada de vara livingul se deschide complet catre aceasta; cu granita interior-exterior estompata activitatea de leisure isi dubleaza suprafata iar senzatia creata este de patrundere a gradinii in casa.

Spatiul livingului este incoronat de un luminator natural zenital pozitionat in varful acoperisului. Acesta abunda spatiul cu lumina naturala, ofera o perspectiva inedita catre cer si nu in ultimul rand,  accesorizeaza geometria exterioara.

Structura casei este una de cadre de beton cu pereti din zidarie si metal pentru structura acoperisului. Fatada este tratata in doua registre: unul este cel al planul perimetral tencuit alb si cel de-al doilea, „miezul”, este planul inchiderilor retrase fata cornisa, tratat cu caramida aparenta. Am  optat pentru ferestre generoase cu tamplaria de aluminiu iesita in relief fata de planul finisajului.